Kokt hummer

Ingredienser:

2st Hummrar (ca 500-700g st)
6l Vatten
5dl Ljus Öl
1st Citron
2,5dl Salt
3st sockerbitar
1 knippe dill, helst krondill
½msk dillfrön

Tillagning:

1. Koka upp vattnet och tillsätt samtliga ingredienser förutom hummern, pressa sedan i saften av citronen.

2. Låt allt koka kraftigt i några minuter, detta för att få ut smakerna i lagen samt att lagen skall vara uppvärmd innan du lägger i hummern.

3. Lägg sedan i hummrarna. Tänk på att lägga i dom med huvudet först, och glöm inte klippa bort gummiband från klorna innan.
4. Koka sedan ca 6 minuter, ta tiden från det att det börjat koka igen.
5. Ställ sedan åt sidan och låt svalna i spadet.
6. Ställ ut kastrullen över natten eller placera i kylskåp.

Det funkar att äta dom efter att dom svalnat men det är att rekommendera att låta dom stå tills nästa dag och dra till sig.

 

Comments (0)

› No comments yet.

Kommentera

Allowed Tags - You may use these HTML tags and attributes in your comment.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pingbacks (0)

› No pingbacks yet.