Kolgrillade karibiska fläskfiléstubbar med klyftpotatis och mangosås

Idag fick jag ett ryck och blev sugen på lite karibiska grejjer. Hade inte riktigt lust att åka och handla men jag fick nog till det hyffsat ändå med det som fanns hemma i kylskåpet. Sambon gillar inte när det blir starkt, så jag har gjort den ganska mild. Men hade jag fått bestämma så hade jag dragit i en färsk chili i marinaden och kanske en i mangosåsen också, men det är ju en smaksak.

Ingredienser:
600-800g Fläskfilé
800g Potatis (Blanda gärna med lite sötpotatis med)

Mangosås:
1st mogen mango
6msk Sweet chili sås

Mixa mangon och rör ner sweet chilisåsen.

Marinad:
1 dl mörk rom
2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
½ dl ananasjuice
Saften av 1 lime
1 tsk honung
1 tsk nymald svartpeppar
1 knivsudd kryddnejlika
1 tsk cayennepeppar
1 tsk flingsalt

Blanda ihop allt, lägg ner köttet i en påse och häll över marinaden. Låt stå minst 30 minuter.

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 225g. Klyfta potatis och lägg dem i en skål. Häll över olivolja, salt och peppar. Blanda runt. Lägg sedan potatisklyftorna på en plåt med skalet nedåt. (Då fastnar de inte lika jävligt)
2. Putsa fläskfilén och dela upp den i stora bitar (ca 4-5st), lägg sedan ner den i marinaden.
3. Grilla fläskfilén ca 3-4 minuter på varje sida, servera genast.

Servera ihop med mangosåsen och en god sallad!

 

Comments (0)

› No comments yet.

Kommentera

Allowed Tags - You may use these HTML tags and attributes in your comment.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pingbacks (0)

› No pingbacks yet.