Grillade lammracks med rostad mandelpotatis och myntayoghurt

Ingredienser:

1kg lammracks
2 kvistar färsk rosmarin
1/4 kruka färsk timjan
1/2 Citron
3 Vitlöksklyftor
Olivolja
Salt & peppar

Myntayoghurt:
1/2 kruka färsk mynta
3dl Grekisk yoghurt
1-2 Vitlöksklyftor
Olivolja
Lite citronsaft
Salt & Peppar

Tillagning:

Förbered grillen för indirekt grillning 50/50 metoden. Grillen bör ha en temp på 210-240 grader.

1. Hacka rosmarin och timjan och pressa vitlöken. Ta en halv citron och gnid in lammracksen med den ordentligt, gnid sedan in örter och vitlök, salta och peppra och häll över lite olivolja. Låt dom stå å dra sig i detta i minst 15 minuter.
2.  Blanda ner hackad mynta och pressad vitlök i yoghurten och smaka av med lite citron, olivolja salt och peppar.
3. Tvätta mandelpotatisen och dela den på längden. Lägg på en ugnsplåt med skalen neråt och ringla över olivolja, salt, peppar och hackad färsk rosmarin. 225g i ca 40 min.

4. Grilla lammracksen över glöden ca 5-6 minuter på varje sida eller tills dom fått fin färg. Placera dom sedan bort från glöden och låt gå ca 30 minuter. Låt dom sedan vila i folie ca 15 minuter innan servering.

Comments (0)

› No comments yet.

Kommentera

Allowed Tags - You may use these HTML tags and attributes in your comment.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pingbacks (0)

› No pingbacks yet.