Kolgrillad pilgrimsmussla på spett med grön salsa

Jag tillhör ett väldigt exklusivt sällskap herrar som träffas och lagar mat ibland, eller vi har träffats en gång i alla fall :) Sen vet jag inte om det är så exklusivt sällskap heller för den delen, men vi hade roligt och lyckades få till en höjdarmeny. Denna gången blev det en mycket god förrätt som jag varmt kan rekommendera. Tänd upp grillen och kör på, du kommer inte att ångra dig.

Detta receptet är för 6 pers.

Ingredienser:

18st Pilgrimsmusslor
200g Smör (riktigt smör, ingen jävla skitmargarin)
1/2 pressad citron
2st Vitlöksklyftor
Salt & Peppar

2st Gröna paprikor
1/2 paket sockerärtor
1st Pressad lime
1/2 Kruka färsk koriander
1st Jalapeno
1/2 Gullök
1 nypa socker
Salt & Peppar

Tillagning:

Förbered din grill för indirekt grillning 50/50 metoden.


1. Börja med att smälta smöret och ta skira det. Detta för att det inte skall brännas på musslorna för tidigt.
2. Blanda ner den pressade vitlöken och smaka av med citron, salt och peppar. Jävla gött skall det vara annars har du gjort fel.
3. Låt sedan musslorna marineras i detta ca 15 minuter innan grillning. Lägg inte i musslorna när smöret är för varmt. Spara på smöret när du satt musslorna på spetten så kan du värma på det igen innan servering och hälla lite över varje spett, det blir vackrare med en glansig mussla och det smakar bättre.
4. Hacka paprika, lök, koriander, sockerärtor i lagom stora bitar. Fräs på hög värme i olivolja och tillsätt limesaften och smaka av med lite socker och salt & peppar.
5. Sätt 3 musslor på varje spett och placera över glöden i ca 2 minuter på varje sida eller tills dom har fått fin färg. Placera dom sedan åt sidan och sätt på locket och låt dom gå klart i ca 3-5 minuter. Om du är orolig för att musslorna skall fastna på gallret kan du pensla området med olja innan du lägger på dom.
Du får känna lite på musslorna så dom inte blir för sega. Jag hade tagit fram dom en timma innan så dom inte va kalla när jag grillade och det tog nog totalt 9-10 minuter så va dom färdiga. Smaka av en mussla under tiden om du är osäker. Det är inte bra om dom går för länge, då blir den seg och jävlig.

Lycka till!

 

 

Comments (1)

  1. 21:12, 2011/07/11Jessica  / Svara

    Har faktiskt inte testat pilgrimsmussla än men nu blev man rejält sugen!

Kommentera

Allowed Tags - You may use these HTML tags and attributes in your comment.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pingbacks (0)

› No pingbacks yet.