Pannbiff med kokt potatis, lingon och smörslungad lök

Jag har stått och kokat chiligryta hela dagen och lagt ner hela min själ på detta. Men eftersom min sambo och dotter inte äter den då den är för stark så fick jag ju sätta ihop något annat. Kikade vad som fanns hemma och kom på denna klassiker som inte alls är speciellt dum. Jag kunde ju inte låta bli att ta en portion så chiligrytan får vänta på att avsmakas till kvällen istället, sen blir den ju inte äckligare direkt av att dra sig tills imorgon. Jaja, nog snackat om chiligrytan, här har ni min variant på hur pannbiff skall ätas.

Smaklig måltid.

Ingredienser:

500g nötfärs
1 Ägg
2 msk Ströbröd
1 dl Mjöl
3 st Gula lökar
1 msk Soya
5 skvätt Worchestershiresås
Kalvfond
Potatis av mjölig sort
Lingonsylt
Salt & peppar

Tillagning:

1. Blötlägg ströbröd i mjölken och låt svälla 10-15 minuter innan du blandar ner det.
2. Hacka en gullök finfint och stek i smör tills den fått fin färg. Låt svalna.
3. Lägg köttfärs i en bunke och tillsätt ägget, salta och peppra. Blanda ner ströbröd och lök. Smaka av så den är saltad nog.
4. Koka upp potatis av mjölig sort i saltat vatten.
5. Skapa fina biffar av köttfärsen och stek på medelhög värme tills dom fått fin färg på båda sidor.  Dra på lite peppar.
6. Lägg över biffarna på nån tallrik och täck över med alufolie och skiva sedan dom 2 resterande lökarna. Skölj ej ur pannan. Smakerna skall finnas kvar till lökskyn.
7. Tillsätt mera smör i pannan och stek löken gyllenbryn och slunga runt den lite så den är ”slungad” =). Tillsätt sedan lite vatten och vispa runt grejjerna lite och skrapa loss smakerna från stekpannan. Smaka av med några droppar Worshestershiresauce, kalvfond och soya samt salt och peppar.

Servera med Lingonsylt och hackad persilja.

 

Comments (0)

› No comments yet.

Kommentera

Allowed Tags - You may use these HTML tags and attributes in your comment.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pingbacks (0)

› No pingbacks yet.