Boeuf bourguignon på mitt egna vis.

Idag blev det ett sug efter en god gryta så jag satte mig framför datorn en stund och sökte lite inspiration. Tillslut bestämde jag mig för att göra denna klassiker fast på mitt egna vis. Till denna tänkte jag köra en mjölig god potatis och en god grönsallad.

Ha det gött! Imorrn blir det Frikadeller i currysås!

 

 

 

Ingredienser:

1kg Högrev
2 st Morötter
2 st Vitlöksklyftor
1 st Palsternacka
2 dl Rödvin
2 skivor Bacon
150g Champinjoner
15 st Röda steklökar
1 l Vatten
2 st Potatis
1 bit purjolök
1 msk Tomatpuré
2 st Lagerblad
Oxfond eller 1 tärning mörk oxbuljon
1 tsk Timjan (Gärna färsk)
Färsk persillia

Salt & Peppar

Tillagning:

Skär köttet i bitar. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Dela och lägg i potatisen. Krydda med salt och peppar. Rör i tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin,vatten och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 1/2 tim.Lägg i morötter och palsternacka ca 30 minuter innan servering. Strimla bacon. Skala och dela ev lökarna. Dela purjolöken i långa stavar. Skala och hacka vitlöken. Dela ev svampen. Stek bacon, lök, purjolök, vitlök och svamp i smör i stekpannan. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10-15 min. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt potatis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments (0)

› No comments yet.

Kommentera

Allowed Tags - You may use these HTML tags and attributes in your comment.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pingbacks (0)

› No pingbacks yet.