Ingredienser:
3-4 skivor bacon
2 st Morötter
1 st Rödlök eller ett gäng sharlottenlökar
1 st Palsternacka (liten)
1,5 msk Tomatpuré
1 msk Muskovadosocker
1,5 st Lagerblad
1 -2 krm Timjan
1/2 flaska Rödvin (Välj ett gott vin så även såsen blir god)
Oxfond
Lite Soya
Balsamvinäger
Köttet är ju rökt och färdiglagat, så detta lägger jag bara fram och skivar upp.
Värmer det lite lätt i ugnen innan servering, bara det inte är kallt.
Tillagning:
Hacka allt i 2cm bitar och fräs i smör tills det göttat till sig lite. Häll i tomatpuré och sockret och rör om lite.
Slå sedan på Vinet. Jag brukar dra i en hel del för det e gött. Häll även på lite vatten. ca 2-3 dl så har du lite att reducera med.
Häll i kryddorna och lagerbladen och låt det sedan reducera till nästan hälften eller tills du är nöjd med smaken. Sila av.
Smaka av mot slutet med lite Oxfond, Balsamvinäger och även lite Soya.
Comments (0)