(OBS! bilden är tagen innan grädden är påslagen)
Ingredienser:
Potatis (fast)
2-3 Vitlöksklyftor
1-2 dl Vitt vin
4 dl Grädde
2-3 dl Ost (Gruyère, men funkar bra med lagrad Grevé också)
Muskotnöt
Salt
Peppar
Tillagning:
1. Skala och skiva potatisen i lagom tjocka skivor.
2. Riv osten, hacka vitlöken
3. Smöra en form och varva potatis, ost, vitlökshack, muskotnöt, salt och peppar tills du fyllt formen ända upp.
4. Häll försiktigt på vinet och försöka sprida det över hela gratängen.
5. Kör i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Tag sedan ut formen och häll på grädde tills du nästan täckt potatisen. Kör sedan 1,5 timme till.
Receptet är inget jag komponerat ihop själv utan är taget ifrån Leif Mannerström när han inte såg.
Comments (0)