Vit chokladpannacotta med rårörda vilda bär

Detta va så jävla gott så jag va tvungen att äta lite på den innan jag tog fotot. Men det blir ju lite mer äkta då =)

 

 

 

 

 

Ingredienser (5 personer)

4 dl Vispgrädde
175 g Mascarpone
175 g Vit choklad
1 dl Socker
1 dl Blåbär
1 dl Hallon
1 dl Jordgubbar
2,5 st Gelatinblad
1/2 st CitronCitronmeliss alt. physalis

Tillagning:

1. Koka upp grädde och mascarpone tillsammans med den vita chokladen samt 1/2 dl av sockret. OBS! Smaka av innan ni tillsätter sockret, ibland är den vita chokladen söt nog!

2. Blötlägg gelatinet i minst 5 minuter i kallt vatten. När grädden kokar, ta av den frånplattan och tillsätt gelatinet och se till att det löser sig. Häll upp i glas ellerportionsformar och ställ in i kylen i cirka 3 timmar eller tills den har stelnat. Om ni haront om tid går det även att ställa in pannacottan ett litet tag i frysen.

3. Rör ihop resterande socker med saften av en citron, rå rör bären i saften.

4. Garnera med citronmeliss alt. physalis

Comments (0)

› No comments yet.

Kommentera

Allowed Tags - You may use these HTML tags and attributes in your comment.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pingbacks (0)

› No pingbacks yet.