Skummig bönsoppa med whiskystekt ostronskivling samt friterad svartrot

Att hyra en kock för en kväll och laga mat är inget man gör alldeles för ofta. För ett tag sedan skulle vi hitta på något roligt med lite kunder från jobbet och gjorde just detta. Det va en riktigt rolig kväll och man fick lära sig mycket fina knep i köket.
Nedan finner ni receptet på förrätten vi gjorde, och jag kan meddela ett den blev MYCKET god!

 

 

 

 

Ingredienser (10 personer)

800g Bönor på burk (Cannellini eller Borlotti)
500g Ostronskivling (Går bra med andra svampar också t.ex champinjon)
2 st Svartrötter
3 dl Grädde
1 dl Creme fraiche
4 msk Kycklingbuljong
1 st Gul lök
3 st Vitlöksklyftor
1 msk Majsmjöl
3 dl Rapsolja
Olivolja
2 msk Whisky
5 dl Vatten

Tillagning:
1. Finhacka lök och vitlök och fräs i en tjockbottnad soppkastrull tills de har tagit färg.

2. Tillsätt bönorna och låt sjuda på låg värme i ca 10 minuter, tillsätt buljong och vatten.Mixa soppan slät i en köksmixer eller blender. Sila av.

3. Tillsätt grädde och creme fraiche och låt koka ca 5 minuter.

4. Skala och riv svartroten i långa strimlor, lägg i en skål och tillsätt majsmjöl, blanda noga.

5. Riv svampen i strimlor och stek den hårt i stekpanna, samt tillsätt 2 msk whisky.

6. Värm upp rapsoljan i en panna och tillsätt svartroten, fritera i ca 1 minut under omrörning. Ta upp svartroten när den har stelnat lite och lägg på papper för att torka av.

7. Lägg svampen i djupa tallrikar, tillsätt soppan samt toppa med lite svartrot

 

Comments (1)

  1. 16:59, 2011/03/04Anya  / Svara

    Mums :)

Kommentera

Allowed Tags - You may use these HTML tags and attributes in your comment.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pingbacks (0)

› No pingbacks yet.