Kycklingcurry

Idag besökte vi Passion För Mat 2011 i Göteborg. Det var en riktig inspiration får jag säga.
När vi entrade lokalen bemöttes vi av en vägg människor som alla skulle åt samma håll. Leif Mannerström hade en show-off och tillagade en gryta som inte bara fyllde hela lokalen med ljuvlig doft utan fick mig att börja dregla. Vi fick tillslut tagit oss igenom folksamlingen och hittade varsin stol där vi satt och beskådade Leif när han gjorde en kycklingcurry.

Jag bestämde mig ganska snart att detta måste jag ge mig på när jag kommer hem, men eftersom jag inte hade någon aning om vad han hade i grytan så var jag tvungen att fråga innan det va dags att åka hem. Dessvärre hade han inget bra minne och kunde bara klämma ur sig att han hade kyckling och banan i grytan, så jag fick nöja mig med det svaret och improvisera lite.

Här kommer min version av Kycklingcurry, som blev MYCKET god!

Ingredienser:

1 st Färsk Hel kyckling ca. 1,3kg
1/2 Mango
2 st skivor färsk ananas
1/2 banan
1 st Gullök
1 st Röd Paprika
1 st Vitlöksklyfta
2,5 dl Grädde
1,5 dl Cocos-mjölk
0,5 dl Apelsinjuice
5 dl vatten

Färsk basilika (ca 10blad)
En skvätt Kikkoman Soyasauce
Curry
Salt
Svartpeppar

Tillagning:

Börja med att tranchera kycklingen och spara skrovet, för det kan du koka jävla fin fond på senare.
Fräs kycklingen tills den fått lite färg och ser lite go ut, peppra och salta litegranna.
Slå på vattnet och häll i lite curry och låt det sjuda medans du förbereder dom andra goa grejjerna.

Skala och skär mangon i små kuber, gör detsamma med ananasen, bananen, löken, vitlöken och paprikan.
Fräs alltsammans i en wookpanna ett par minuter med lite olja och krydda med curry och salt.
Hacka basilikan och släng i det också, sen är det dags att låta det vila lite.

Slå på grädden och cocosmjölken i grytan med kycklingen.
Krydda upp grytan med en jävla massa curry tills du är nöjd och häll i  apelsinjuicen samt alla frukter från wooken.
Låt det sjuda i 10 minuter,

Häll i en skvätt soya och har du lite kycklingfond kan du smaksätta med lite sån också.

Servera med ett gott ris eller nått annat gött.

Comments (2)

  1. 11:58, 2011/03/02Tinna  / Svara

    Göttigt :)

  2. 22:31, 2011/03/03Andreas Mathiasson  / Svara

    Väldigt göttigt. :)

Kommentera

Allowed Tags - You may use these HTML tags and attributes in your comment.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pingbacks (0)

› No pingbacks yet.